Distribuie

Cum trebuie să procedezi pentru a experimenta viața în Coreea de nord

Cum trebuie să procedezi pentru a experimenta viața în Coreea de nord

Viața în Coreea de Nord este înconjurată de mister și controverse, iar dorința de a experimenta această societate izolată poate fi intrigantă pentru unii și înfricoșătoare pentru alții. Cu un regim politic distinct și reguli stricte, călătoria în Coreea de Nord necesită o planificare meticuloasă și o atitudine deschisă. 

Informații Preliminare

Înainte de a începe călătoria în Coreea de Nord, este foarte important să obții o înțelegere clară a contextului politic, social și cultural al acestei țări. Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

 • Regim Politic Unic: Coreea de Nord este condusă de un regim totalitar cu un sistem politic unic, dominat de Partidul Muncitoresc Coreean și conducătorul său suprem, actualmente Kim Jong-un. Puterea centralizată și controlul strict asupra societății sunt caracteristici definitorii ale acestui regim.
 • Izolare și Securitate: Coreea de Nord este una dintre cele mai izolate țări din lume, cu restricții severe asupra accesului la informații și comunicare cu lumea exterioară. Securitatea este strictă și monitorizarea activităților străinilor este riguroasă.
 • Respectarea Conducătorului Suprem: Cultul personalității conducătorului suprem, Kim Jong-un, și a predecesorilor săi este o parte integrantă a vieții sociale și politice în Coreea de Nord. Orice manifestare de dispreț sau lipsă de respect față de conducător și ideologia sa poate avea consecințe grave.
 • Limitări ale Libertăților Individuale: Drepturile și libertățile individuale sunt extrem de restricționate în Coreea de Nord. Cetățenii și vizitatorii trebuie să respecte strict regulile impuse de guvern și să evite orice comportament sau acțiuni care ar putea fi considerate subversive sau amenințătoare la adresa regimului.
 • Climat Socio-Economic: Coreea de Nord se confruntă cu numeroase provocări socio-economice, inclusiv sărăcia, lipsa resurselor și dependența de ajutorul extern. Este important să fii conștient de aceste realități și de modul în care ele pot influența viața cotidiană a locuitorilor.

Înțelegerea acestor aspecte preliminare este esențială pentru cei care doresc să călătorească în Coreea de Nord, deoarece oferă un cadru necesar pentru navigarea într-un mediu atât de unic și complex.

Obținerea Permisiunii

Pentru a obține permisiunea de călătorie în Coreea de Nord, este necesar să parcurgi următorii pași:

 • Invitație oficială sau solicitare scrisă: Procesul începe prin obținerea unei invitații oficiale de călătorie din partea unei instituții sau persoane fizice cu reședința în Coreea de Nord. Alternativ, poți solicita o viză prin intermediul unei solicitări scrise către o instituție din țara ta de origine.
 • Contactarea ambasadelor sau agențiilor de turism nord-coreene: După primirea invitației sau aprobării solicitării, trebuie să contactezi una dintre ambasadele sau agențiile de turism nord-coreene din străinătate pentru a solicita viza. Aceste instituții îți vor oferi formulare și informații detaliate despre documentele necesare și procedurile de aplicare.
 • Completarea formularelor și furnizarea documentelor: Completează formularele de cerere de viză și furnizează toate documentele solicitate conform cerințelor autorităților nord-coreene. Aceste documente pot include invitația oficială, pașaportul valabil, fotografii de identitate, formulare de declarație și alte informații relevante.
 • Procesarea vizei: După ce ai furnizat toate documentele necesare, viza ta va fi procesată de către autoritățile nord-coreene. Procesul poate dura cel puțin 10 zile lucrătoare, așa că este important să aplici cu suficient timp înainte de data planificată a călătoriei.
 • Ridicarea vizei: Odată ce viza ta este aprobată, vei fi notificat și poți să ridici viza de la ambasadă sau agenția de turism de unde ai aplicat. Asigură-te că verifici cu atenție informațiile din viza ta pentru a te asigura că sunt corecte și complete.

Este esențial să urmezi toate instrucțiunile și cerințele furnizate de autoritățile nord-coreene pentru a asigura o procesare fără probleme a vizei tale și pentru a te asigura că călătoria ta în Coreea de Nord se desfășoară fără incidente.

Planificarea Călătoriei

Planificarea Călătoriei

Sursa foto

Planificarea unei călătorii în Coreea de Nord este o sarcină complexă, care necesită o pregătire atentă și respectarea strictă a regulilor și restricțiilor impuse de regimul totalitar al țării. Este important să ții cont că aceasta este una dintre cele mai izolate țări din lume, iar accesul străinilor este extrem de limitat și strict controlat.

Înainte de a lua în considerare o călătorie în Coreea de Nord, este esențial să ai în vedere următoarele:

 • Documente și autorizații: Pentru a vizita Coreea de Nord, va trebui să ai un pașaport valid și o autorizație de călătorie emisă de guvernul nord-coreean. Aceste autorizații sunt, de obicei, gestionate de intermediari sau agenții de călătorie specializate în excursii în Coreea de Nord.
 • Agenții de călătorie acreditate: Este obligatoriu să călătorești în Coreea de Nord printr-o agenție de călătorie acreditată de guvernul nord-coreean. Aceste agenții organizează excursiile și asigură respectarea strictă a itinerarului și a regulilor impuse de autoritățile nord-coreene.
 • Grupuri organizate: Vizitele individuale nu sunt permise în Coreea de Nord. Va trebui să călătorești în grupuri organizate și să fii însoțit de ghizi autorizați pe tot parcursul călătoriei tale.
 • Itinerar strict controlat: Itinerarul călătoriei este prestabilit și controlat de guvernul nord-coreean. Vizitele la anumite locuri sau obiective pot fi interzise sau restricționate, iar grupurile de turiști sunt însoțite permanent de ghizi nord-coreeni care supraveghează activitățile lor.
 • Respectarea regulilor și restricțiilor: Este esențial să respecți cu strictețe regulile și restricțiile impuse de autoritățile nord-coreene. Orice încălcare a acestora poate avea consecințe grave, inclusiv arestare și detenție.
 • Comunicare și siguranță: Este important să fii conștient că interacțiunea cu locuitorii poate fi limitată din cauza restricțiilor impuse de regimul nord-coreean. De asemenea, trebuie să te asiguri că respecți instrucțiunile ghizilor și să fii conștient de mediul politic sensibil din țară.
 • Asigurare și asistență consulară: Înainte de călătoria în Coreea de Nord, asigură-te că ai o asigurare de călătorie adecvată care să acopere eventualele situații de urgență. De asemenea, contactează ambasada sau consulatul țării tale pentru a obține informații actualizate și asistență consulară în timpul călătoriei.

Călătoria în Coreea de Nord este o experiență extrem de complexă și nu este potrivită pentru toată lumea. Este important să te pregătești temeinic și să fii conștient de riscurile și restricțiile asociate cu vizitarea acestei țări izolate și controversate.

Citește și Somalia – o țară dificil de vizitat

Respectarea Regulilor și Conducerea

În timpul călătoriei în Coreea de Nord, respectarea regulilor și conducerea sunt aspecte esențiale pentru a evita problemele și pentru a asigura o experiență cât mai sigură și plăcută posibilă. Guvernul nord-coreean impune un set strict de reguli și restricții, iar nerespectarea acestora poate avea consecințe grave.

Iată câteva aspecte importante legate de respectarea regulilor și conducerii în timpul unei călătorii în Coreea de Nord:

 • Respectarea autorității și a ghidului: Autoritatea nord-coreeană și ghidul care te însoțește au autoritate și trebuie respectați în totalitate. Ascultă cu atenție instrucțiunile și sfaturile lor și evită să faci comentarii negative sau provocatoare despre regimul politic sau conducerea țării.
 • Respectarea regulilor locale: Familiarizează-te cu regulile și restricțiile impuse de guvernul nord-coreean și respectă-le cu strictețe. Acestea pot include interdicții privind fotografierea anumitor locuri sau obiective, interdicții de a vorbi cu localnicii fără aprobare prealabilă sau alte restricții privind comportamentul și activitățile turistice.
 • Evitarea criticilor la adresa regimului: Coreea de Nord este cunoscută pentru regimul său totalitar și pentru controlul strict asupra informațiilor și exprimării libere. Evită să faci comentarii critice sau să discuți despre politică în timpul călătoriei pentru a evita conflicte sau suspiciuni din partea autorităților.
 • Păstrarea respectului față de monumente și simboluri: Monumentele, simbolurile și liderul politic sunt considerați sacri în Coreea de Nord, iar lipsa de respect față de acestea poate fi considerată ofensatoare și poate avea consecințe grave. Evită să faci glume sau să arăți lipsă de respect în prezența acestor elemente.
 • Evitarea discuției sensibile: Evită să discuți despre subiecte sensibile sau controversate, cum ar fi drepturile omului, situația economică sau politică a țării. Astfel de discuții pot fi percepute ca fiind provocatoare și pot atrage atenția negativă a autorităților.
 • Asigurarea unui comportament decent: În timpul șederii în Coreea de Nord, comportă-te cu decență și modestie. Evită să atragi atenția prin comportament excentric sau neadecvat și respectă cultura și tradițiile locale.
 • Fiți conștient de mediul de supraveghere: Este important să fii conștient că în Coreea de Nord există un puternic sistem de supraveghere și control al informațiilor. Fii precaut cu ceea ce discuți sau fotografiezi și evită să te implici în activități sau comportamente care ar putea atrage atenția negativă a autorităților.

Respectarea regulilor și conducerea adecvată sunt cruciale pentru a asigura o călătorie sigură și fără incidente în Coreea de Nord. Fii conștient de restricțiile impuse de regimul nord-coreean și adaptează-ți comportamentul în consecință pentru a evita problemele și a te bucura de experiența călătoriei în această țară unică și complexă.

Explorarea Culturii și a Vieții Cotidiene

Explorarea culturii și vieții cotidiene în Coreea de Nord este o experiență fascinantă, dar și foarte diferită față de ceea ce poate fi întâlnit în alte țări. Este important să abordezi această experiență cu respect, înțelegere și deschidere către o perspectivă diferită asupra lumii. 

Aici sunt câteva aspecte de luat în considerare atunci când explorezi cultura și viața cotidiană în Coreea de Nord:

 • Vizite la atracții turistice controlate: Majoritatea excursiilor organizate în Coreea de Nord includ vizite la atracții turistice precum muzee, monumente și locuri istorice, care sunt strâns controlate și monitorizate de guvern. Este important să fii conștient că aceste vizite sunt adesea regizate pentru a prezenta o imagine pozitivă a țării și a regimului.
 • Interacțiune limitată cu localnicii: Comunicarea cu locuitorii în afara ghizilor și a persoanelor acreditate este limitată și supravegheată de autorități. Este puțin probabil să ai oportunități de a interacționa cu oamenii obișnuiți în mod spontan sau de a obține o perspectivă autentică asupra vieții de zi cu zi în Coreea de Nord.
 • Participarea la evenimente culturale și spectacole: Excursiile turistice pot include participarea la spectacole de masă, precum spectacole de dans, concerte și parade care sunt organizate pentru a impresiona și a surprinde turiștii. Aceste evenimente oferă o privire în cultura și tradițiile nord-coreene, dar este important să fii conștient de natura lor orchestrată.
 • Respectarea regulilor și protocoalelor: Respectarea regulilor și protocoalelor impuse de autoritățile nord-coreene este esențială în timpul explorării culturii și vieții cotidiene. Orice încălcare a acestora poate avea consecințe grave și poate pune în pericol atât tine, cât și ceilalți membri ai grupului tău.
 • Păstrarea deschiderii și a respectului: Fiind o țară cu o cultură și o societate foarte diferite de cele occidentale, este important să abordezi experiența cu deschidere și respect. Încearcă să înțelegi și să apreciezi aspectele unice ale culturii și tradițiilor nord-coreene, chiar dacă unele dintre ele pot părea stranii sau dificil de înțeles.
 • Rămâi informat și conștient: Informează-te cât mai mult posibil înainte de călătorie despre cultura, istoria și politicile Coreei de Nord. Fiind conștient de contextul socio-politic și cultural al țării, vei putea aborda experiența cu mai multă înțelegere și sensibilitate.

Explorarea culturii și vieții cotidiene în Coreea de Nord poate fi o experiență unică și edificatoare, dar este important să fii conștient de contextul politic și de regulile stricte impuse de autorități. 

Fiind respectuos și deschis la cunoaștere, poți avea o experiență interesantă și memorabilă în această țară enigmatică.

Atitudinea și Percepția

Atitudinea și Percepția

Sursa foto

Atitudinea și percepția joacă un rol foarte important în timpul unei călătorii în Coreea de Nord, influențând experiența și interacțiunea cu cultura și societatea nord-coreeană. 

 • Deschiderea și curiozitatea: Fiind una dintre cele mai izolate țări din lume, Coreea de Nord oferă o perspectivă unică asupra unei culturi și societăți diferite. Abordarea călătoriei cu o atitudine deschisă și curioasă poate permite o mai mare înțelegere și apreciere a aspectelor unice ale vieții nord-coreene.
 • Respectul și sensibilitatea culturală: Respectul pentru cultura și tradițiile locale este esențial în timpul călătoriei în Coreea de Nord. Fiind o societate cu norme și valori diferite, este important să fii conștient de sensibilitățile culturale și să te adaptezi corespunzător.
 • Înțelegerea contextului politic și social: Coreea de Nord este o țară cu un regim politic totalitar și cu o istorie complicată. Înțelegerea contextului politic și social al țării poate contribui la interpretarea mai profundă a experiențelor și interacțiunilor din timpul călătoriei.
 • Empatia și respectul față de locuitori: Deși interacțiunea cu locuitorii este limitată și supravegheată, manifestarea empatiei și a respectului față de ei este importantă. Înțelegerea că viața cotidiană a nord-coreenilor poate fi diferită și uneori dificilă poate contribui la dezvoltarea unei perspective mai înțelegătoare.
 • Atitudinea față de ghizi și autorități: În timpul călătoriei, vei fi însoțit de ghizi acreditați și supravegheați de autorități. Respectul față de ghizi și autorități, precum și urmarea instrucțiunilor lor cu atenție, este crucială pentru a evita problemele și pentru a asigura o experiență sigură și plăcută.
 • Deschiderea la perspectiva diverselor surse de informare: În timpul călătoriei, poți avea ocazia să interacționezi cu turiști din diverse țări și să obții perspective diferite asupra experiențelor comune. Fiind deschis la perspectiva și experiența celorlalți călători poate îmbogăți înțelegerea ta și poate oferi o perspectivă mai cuprinzătoare asupra culturii și societății nord-coreene.

Atitudinea și percepția pot influența în mod semnificativ experiența călătoriei în Coreea de Nord. Prin abordarea călătoriei cu deschidere, respect și înțelegere, poți avea o experiență mai bogată și mai autentică în această țară enigmatică și complexă.

O vizită în Coreea de Nord poate fi o experiență complexă și profundă, cu aspecte unice care îți pot schimba perspectiva asupra lumii. De la respectarea regulilor stricte până la interacțiunea cu locuitorii și explorarea culturii, călătoria în această țară aduce cu sine atât provocări, cât și oportunități de învățare și creștere personală. 

În ciuda dificultăților, cei curajoși să exploreze Coreea de Nord vor descoperi o lume fascinantă și plină de surprize, care își lasă amprenta profundă în memoria lor.