Distribuie

Cascada urlatoarea traseu

Cascada urlatoarea traseu

Introducere

Cascada Urlatoarea este una dintre cele mai impresionante si accesibile atractii naturale din Romania, situata in Munții Bucegi, aproape de statiunea Busteni. Este un loc ideal pentru amatorii de drumeții și natura, oferind un traseu pitoresc și oportunitatea de a vedea una dintre cele mai frumoase cascade din zona. In acest articol, vom explora traseul spre Cascada Urlatoarea, oferind detalii despre cum sa ajungeti acolo, ce sa asteptati pe parcurs si cum sa va pregatiti pentru aceasta aventura montana.

Cum ajungem la Cascada Urlatoarea

Pentru a ajunge la Cascada Urlatoarea, cel mai simplu punct de plecare este orasul Busteni, situat pe Valea Prahovei. Accesul se poate face cu trenul, Busteni fiind accesibil pe linia ferata Bucuresti – Brasov, sau cu automobilul, urmand drumul national DN1. Odata ajunsi in Busteni, drumul catre cascada incepe de la gara locala sau, pentru cei cu masina, de la una dintre parcarile din apropierea centrului orasului. Există indicatoare turistice care va vor ghida catre inceputul traseului de urmat.

Descrierea traseului

Traseul spre Cascada Urlatoarea este unul relativ accesibil, fiind potrivit atat pentru incepatori, cat si pentru cei mai experimentati. Drumul incepe la marginea orasului Busteni, de unde se urmareste marcajul turistic cu banda albastra. Traseul este bine marcat si mentinut, trecand prin padurea de conifere tipica zonei montane. Dupa aproximativ 30-45 de minute de mers pe jos, in functie de ritmul fiecaruia, se ajunge la Cascada Urlatoarea. Pe parcurs, pot fi admirate peisaje montane spectaculoase si flora diversa a zonei.

Detalii despre Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea impresioneaza printr-un debit puternic de apa, mai ales in perioadele ploioase sau imediat dupa topirea zapezilor. Apa se pravaleste de la o inaltime de aproximativ 15 metri, zgomotul puternic al apei fiind motivul pentru care cascada si-a primit numele. Zona in jurul cascadei este amenajata cu podete si locuri de odihna, permitand turistilor sa petreaca timp admirand peisajul și savurand sunetul naturii. Este un loc perfect pentru a face fotografii de neuitat si pentru a respira aerul curat montan.

Sfaturi pentru drumeții

Pentru a avea o experienta placuta si sigura, este important sa va pregatiti corespunzator pentru drumetie. Imbracamintea adecvata este esentiala; se recomanda incaltaminte de munte, care sa ofere aderenta si protectie. De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o jacheta impermeabila, deoarece vremea in munti poate fi imprevizibila. Nu uitati sa luati o sticla de apa si cateva gustari energetice. De asemenea, este important sa informati pe cineva despre traseul pe care il veti urma si ora estimata de intoarcere, pentru siguranta dumneavoastra. Respectati natura, nu lasati gunoaie in urma si bucurati-va de frumusetea peisajelor montane in mod responsabil.

In concluzie, Cascada Urlatoarea este o destinatie de neuitat pentru iubitorii de natura si drumeții. Accesibila din Busteni printr-un traseu pitoresc si nu foarte solicitant, cascada ofera o evadare rapida in inima naturii. Fie ca sunteti un drumeț experimentat sau un incepator in explorarea muntelui, vizita la Cascada Urlatoarea va va incanta cu siguranta si va va oferi momente de relaxare si rejuvenare.